שאלות נפוצות

ניתוק המחשב אינו מונע את העדכונים. רוב חברות האנטי-וירוסים מספקות עידכונים בצורה לא מקוונת (אופליין) להתקנה מדיסק אונקי. כמו כן, אפשר להשיג עידכונים לתכנות מייקרוסופט (וינדוס ואופיס) באופליין. לאפשרויות השונות של עידכוני אופליין, ניתן להכנס למידע לתכנאים

עם זאת חשוב לציין, שעיקר בעיית הוירוסים החדשים הוא במחשב המחובר לרשת. למחשב חסום מספיק לעדכן את האנטי-וירוס פעם או פעמיים בשנה.

בפועל רוב החברות המובילות נותנות אחריות על המחשב גם לאחר הניתוק. גם אותן חברות שמסירות את האחריות אין זה בגלל נזק שנגרם למכשיר, אלא נוהל כללי שאינם לוקחים אחריות על מכשיר שנפתח על ידי כל מעבדה חיצונית.

המשמעות של איבוד האחריות הינה שולית, מכיוון שבדרך כלל אין תקלות משמעותיות בתוך זמן האחריות, ובמקרה נדיר שיש תקלה לרוב העלות של התיקון אינו משמעותי.

וכבר המליץ אחד מגדולי ישראל שליט"א, אחריות הנפש קודמת לאחריות הממון.

הדבר תלוי בסוג המכשיר. יש להתייעץ עם נציג אאוט-נט המתמחה בניתוק טאבלטים.

מומלץ לברר את העניין לפני הקניה, מכיוון שיש סוגי טאבלטים שיותר קשים לנתק. במקרים מסויימים הניתוק קשור גם לבלוטוס. (ברוב הדגמים ניתן לרכוש התקן בלוטוס חיצוני שעלותו מזערית).

בעבר לא הייתה אפשרות קליטת אינטרנט אלחוטי במחשבים נייחים. כיום בחלק מהמחשבים הנייחים קיימת אפשרות קליטה אלחוטית ויש לברר את הדבר בשעת הקניה. עם זאת בכל מקרה מומלץ להתקין את תכנת החסימה למניעת חיבור לאינטרנט בדרכים שונות.

הניסיון הוכיח שבניתוק אחד עדיין ניתן להגיע לידי מכשול.
עם זאת, גם אחר הניתוק הכפול עדיין יש להזהר, וכל אחד ישמור על עצמו ובני ביתו.

באופן עקרוני בכדי למנוע חיבור לאינטרנט פרוץ באופן אלחוטי, כדאי לנתק את הקליטה האלחוטית, בכל אופן חובה לקבל מחברת הסינון גם תכנת חסימה למחשב למניעת חיבור המחשב לרשתות שאינן מסוננות.

לעיתים תכנת החסימה מתאפסת על ידי הטכנאי, לכן יש לברר האם התכנה עדיין מותקנת. אם נדרש בירור או סיוע ניתן לפנות לנציג אאוט-נט.

כן. צריך לבקש מהנציג בשעת הניתוק 'התקנה מוסתרת'.

מותר להעתיק את החומר, בתנאי שלא ייעשה בו שום שינוי.